Prop de seixanta estudiants participen a l’iFest, la cita per acostar la innovació tecnològica als joves

Un total de 56 estudiants de diferents titulacions del TecnoCampus van participar el passat 30 de novembre a l’iFest, que va reunir prop de 6.000 joves al Palau Sant Jordi. Sota el lema ”The young leaders interaction fest”, la cita pretén esdevenir la gran festa de la tecnologia, la ciència i la innovació per a estudiants de batxillerat, cicles de formació professional, graus universitaris, màsters i doctorats.

És la segona edició d’aquesta iniciativa que organitza Catalunya Emprèn i l'Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de promoure l'esperit emprenedor i la cultura empresarial a Catalunya. Antònia González, responsable del Servei d’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, apunta que es tracta d’una activitat molt enriquidora per als estudiants: “Poden conèixer de primera mà casos d’èxit de joves emprenedors, metodologies alternatives per aprendre i maneres de crear solucions innovadores per donar resposta a necessitats reals”.

Una de les activitats destacades de l’iFest d’enguany era la Dream Big Challenge League, un taller d’innovació disruptiva per generar solucions a reptes empresarials on els estudiants competien per equips, acompanyats de docents que hi col·laboraven com a mentors. Per part del TecnoCampus, hi van assistir nou mentors amb diferents perfils professionals. “La funció dels mentors era motivar els estudiants i guiar-los a l’hora de posar en pràctica la Metodologia Lombard”, assenyala Jaume Ávalos, mentor i tècnic del Servei d’Emprenedoria Universitària. Es tracta d’una metodologia creada per Imagine Creative Center que es basa en quatre bases: la reflexió sobre el problema, la generació de propostes de valor, el prototipatge i la comunicació. Aquest també va ser el mètode de treball que es va utilitzar a l’última edició del Weekend Challenge, celebrat el cap de setmana del 2 i 3 de desembre.

Adara Maza, estudiant participant, opina que es tracta d'una experiència única i molt recomanable per a tothom a qui li agradin els reptes: “Va ser molt interessant resoldre per equips problemes presents a la societat amb solucions creatives i amb molt poc temps de marge”, afegeix. Durant la jornada també es van dur a terme prop de quinze ponències curtes, una exposició visual per conèixer les últimes tecnologies i un taller dedicat a professors.