Serra Ramoneda es mostra crític amb les fusions de les caixes en una conferència al TecnoCampus

El catedràtic d’economia de l’empresa per la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Serra Ramoneda, expresident de Caixa Catalunya, va ser el convidat ahir al Cicle de conferències sobre economia que organitza l'Escola Universitària del Maresme.

Després d’una introducció sobre la seva trajectòria professional per part de la directora de l’EUM, Montserrat Vilalta, el conferenciant va fer un repàs de les tres branques principals del conjunt del sistema financer: els bancs, les caixes d’estalvi i les cooperatives de crèdit. Serra Ramoneda va apuntar que en general les caixes es van expandir massa, van obrir oficines sense calcular-ne la rendibilitat i van entrar en un procés com l'actual. Serra Ramoneda va ser crític amb la primera onada de fusions de les caixes, que segons va dir partien de la premisa errònia que guanyant tamany guanyarien productivitat i competitivitat,. Va afegir que d’aquesta manera es van crear grans “monstres” com Bankia. Sí que va admetre un excés de politització de les caixes, si bé va recordar que al País Basc això no ha estat un impediment per a una bona gestió de les caixes.

El cicle de conferències sobre economia continua demà amb la participació del secretari general d'Universitats, Antoni Castellà.