La primera sessió d'SportLab-Sportnomia difón la tecnologia aplicada a la medició esportiva

El TecnoCampus, CETEMMSA, INDESCAT i la Diputació de Barcelona són els impulsor del programa Sportnomia, que vol donar un impuls a l'economia de l'esport. En el marc d'aquest impuls, la tecnologia juga un paper determinant, i per això la primera sessió d'SportLab (una de les branques d'acivitat d'Sportnomia) s'ha centrar en les tecnologies de present i de futur que poden ajudar els esportistes, els seus preparadors i els club als quals pertanyen.

Conchi Sanchez, de l'empresa Fitbit, que comercialitza dispositius per monitoritzar l’activitat física (Fitness Connected) ha destacat que cada cop més persones, siguin esportistes professionals o no, volen disposar diàriament de paràmetres com els quilòmetres que han recorregut, les calories que han consumit, etc etc. Això, ha dit, ho faciliten aquest tipus de dispositius, que tenen un component lúdic molt important perquè permeten compartir dades amb altres usuaris. 

Jesús de Pablos, d'1d3a, ha exposat que el vídeo és el suport sobre el qual es basa la seva solució de software, ja que serveix per a tots els esports. Es tracta d'un software per integrar dades d'imatge, de medidors (pulsacions, temperatura, etc) o de dispositius de posicionament (que permeten analitzar la posició del jugador en el camp, per exemple). El seu software, ha dit, pot ajudar en el disseny de la tàctica esportiva gràcies als informes que genera i que són fàcils de compatir i enviar a cada esportista de manera personalitzada.

Finalment, per part del FC Barcelona ha intervingut en la sessió Raul Peláez, que treballa en la secretaria tècnica de la secció del futbol. Paláez ha destacat que els 1.385 empleats i 1.460 esportistes del club són uns grans generadors d'informació que cal saber processar i usar. "Estem immersos en un projecte que en 2-3 anys contindrà totes les dades del club (contractes, anàlisis, lesions, etc etc) per fer-ne un anàlisis global i prendre decisions", ha apuntat.

El Business Intelligence, doncs, aplicat a la pràctica esportiva, en la qual l'ús de les tecnologies pot ser una font d'oportunitats de negoci com les que busquen els emprenedors que participen en l'InnoEmprèn Esport, que s''emarca també en el programa Sportnomia.