El TecnoCampus participa amb 10 tallers en la 9a Setmana de la Informació i l’Orientació Professional

Els regidors de Promoció Econòmica, Miquel Rey, i d'Ensenyament, Pere Galbany, juntament amb el gerent d’Educació de la Diputació, Jordi Planas (en la fotografia, al alfons de la imatge), han visitat avui diferents activitats programades en el marc de la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP), que arriba a la novena edició.

El TecnoCampus i l’Espai Gatassa acullen fins el dissabte 18 d’abril més de cinquanta activitats destinades a mobilitzar l’alumnat dels centres educatius de la ciutat i les seves famílies per conèixer les diferents vies formatives que ofereix la ciutat. En aquests moments hi ha inscrites 1.966 persones i encara està obert el termini per apuntar-se a algunes activitats.

El TecnoCampus té un paper important a la SIOP. S’han programat 10 tallers que pretenen incentivar l’interès per diferents àmbits com l’educació física, l’enginyeria mecànica, l’electrònica, les ciències de la salut, la logística, el turisme, l’economia o el màrqueting. Entre els tallers destaca el “Taller d’Innovació i Creativitat” que per mitjà de casos reals i exemples pràctics pretén exercitar la generació d’idees sobre negocis o projectes empresarials innovadors.

També forma part de la SIOP la Jornada de portes obertes dels diferents estudis universitaris que es duen a terme el dissabte dia 18, en què es mostrarà als futurs estudiants com és el campus universitari i se’ls orientarà sobre les carreres que poden i volen estudiar. A més també es duran a terme visites guiades per les instal·lacions del parc.

La SIOP està organitzada per les Direccions d’Ensenyament i de Promoció Econòmica, i pel Servei de Família de l’ajuntament de Mataró i el Tecnocampus Mataró-Maresme i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Hi col·laboren el Centre de Formació d’Adults Alarona, l’Assessoria de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró, el Consell Municipal d’Esports, Educaweb, Escola d’Adults Can Marfà, Escola d’Adults Can Noè, Escola Freta, Escola Lliure el Sol, Escola Municipal de Música de Mataró, Escola Pia de Mataró, la Fundació Hospital, Institut Alexandre Satorras, Institut Laia l’Arquera, Institut Miquel Biada, Institut Puig i Cadafalch, Institut Thos i Codina, i Salesians Sant Jordi.