El TecnoCampus commemora aquest divendres els 30 anys de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró

El TecnoCampus commemorarà el proper divendres 29 de novembre a les 19h el 30è aniversari de la fundació de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT). El naixement d’aquest centre va suposar l’arribada dels estudis universitaris a Mataró i el Maresme, i va ser el punt de partida a partir del qual, els anys posteriors, el projecte universitari es va anar consolidant. Primer, amb el naixement d’un altre centre adscrit, l’Escola Universitària del Maresme, el 1984. L'acte és obert a tothom prèvia inscripció al lloc web.

Posteriorment, als anys 90, gràcies al Pla director de la societat de la informació, es va anar configurant la idea del TecnoCampus, com un espai on la universitat es connecta amb el món empresarial en un sol lloc on conflueixen tots dos àmbits. Aquest projecte es va culminar el novembre del 2010, amb la inauguració de l’edifici actual del parc.

Els inicis de l’EUPMT, que es remunten a la vinculació amb l’Institut Politècnic Miquel Biada, primera seu del centre, han marcat l’evolució dels estudis universitaris a la ciutat i a la comarca en aspectes com la proximitat als estudiants i l’atenció personalitzada, així com en la voluntat d’estar al servei del teixit productiu de la ciutat i potenciar al màxim els aspectes professionalitzadors com les pràctiques en empreses.

El naixement i la posterior evolució del centre es repassen profusament en el documental “30 anys de l‘EUPMT: del Miquel Biada al TecnoCampus”, realitzat pel periodista, guionista i escriptor Joan Safont, i que es projectarà íntegrament en l’acte que se celebrarà el dia 29, a les 19h, a l’auditori del TecnoCampus. Un treball audiovisual en el qual participen tots els actors que van participar en el naixement de l’EUPMT, tant a nivell acadèmic com polític. L’acte també servirà per homenatjar els impulsors del projecte i per destacar els reptes de futur als quals s’enfronten els estudis d’àmbit tecnològic de l’EUPMT en el marc del projecte TecnoCampus, que ha permès culminar l’ambició del projecte universitari que és en l’origen de l’EUPMT.