El TecnoCampus i ASEGEMA impulsen un projecte per dinamitzar el sector tèxtil

Una trentena d'empresaris del sector tèxtil han participat avui al TecnoCampus en la reunió inicial per engegar iniciatives de dinamització del sector. El projecte l'impulsen a la comarca la Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme i ASEGEMA, amb la col·laboració de la FAGEM i amb el suport de Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El projecte té per objectiu posar les bases d’un projecte d’impuls del sector i en especial, dels tallers de confecció i auxiliars.

"Les empreses del sector que han sobreviscut és perquè han fet els deures. Ara hem de ser protagonistes del procés de reindustrialització", ha apuntat el president del TecnoCampus i regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey. El president d'ASEGEMA, Paulí Aluart, ha destacat que hi ha possibilitats reals de retorn de produccions que amb la crisi i l'obertura aranzelària van marxar cap a l'Àsia. Aluart ha assenyalat que des de llavors hi ha hagut una reducció del 50% de les empreses de gènere de punt de la comarca, i ha afegit que la proximitat al consumidor pot ser una gran oportunitat en el moment en què la demanda interna millori. "Els darrers anys moltes grans distribuidores han fabricat fora, en alguns casos en condicions com les que hem vist recentment a Bangladesh; és el moment de donar valor a les coses que es fan aquí", ha conclòs.

Mataró treballa des de fa anys, primer a través de l'IMPEM i actualment mitjançant el servei de dinamització del teixit empresarial del TecnoCampus, en el suport al tèxtil. La iniciativa presentada avui forma part d'aquestes accions, amb diverses línies d'accions com la millora formativa dels treballadors o la cooperació empresarial. Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa són les altres ciutats amb les quals Mataró treballa coordinadament aquests projecte. En el cas de Mataró, l'impuls se centrarà a trobar fórmules perquè les empreses siguin capaces de captar el retorn de la producció des de l'Àsia i fer que s'instal·li a Mataró i la comarca del Maresme.

Consulteu aquí les presentacions que s'hi van realitzar:

Iniciativa d'impuls als tallers de confecció i auxiliars del Maresme

 

Projecte ACTE: "Cooperació, Innovació i Creativitat".