El TecnoCampus convoca la 15a edició dels Premis Creatic de suport als emprenedors

El TecnoCampus ha obert el període per presentar candidatures als Premis Creatic, nascuts fa 15 anys per promoure noves iniciatives empresarials. El termini per optar als guardons acaba el 13 d'octubre. L’objectiu dels Creatic és promoure l’emprenedoria i contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró i el Maresme, mitjançant suport econòmic i logístic a nous projectes empresarials amb elevat potencial de creixement.

Als premis hi poden optar projectes de nova creació o bé empreses constituïdes el 2015, amb un component innovador i/o tecnològic. Els interessats a participar-hi es poden assessorar al servei d’emprenedoria del propi parc. El primer classificat obtindrà 8.000 euros, el segon, 5.000 euros i el tercer, 2.500 euros. A més a més, els tres guanyadors obtindran un 50% de bonificació durant el primer any de l’estada a la Incubadora.

La incubadora del TecnoCampus acull empreses de nova creació i consta de 15 oficines, i dos espais openspace amb capacitat per a tres empreses. Els premis Creatic han estat tradicionalment una de les vies d’accés a la incubadora, que amb un índex de supervivència del 85% els darrers anys ha permès posar en marxa projectes empresarials avui consolidats com la plataforma de micromecenatge cultural Verkami o l’empresa de recerca i desenvolupament de nous paràmetres i productes per a la monitorització de pacients Quantium Medical.

La selecció
Els candidats hauran de presentar un resum executiu del seu projecte i un vídeo de presentació. En base a aquest material, en una primera fase de selecció, un comitè intern del Tecnocampus triarà els deu projectes finalistes. Posteriorment, els emprenedors els hauran de presentar en un format elevator pitch davant el jurat, que triarà els guanyadors.

Els premis Creatic, que es lliuraran el 19 de novembre de 2015 en un acte al TecnoCampus, tenen una llarga trajectòria de suport a emprenedors que han aconseguit posar en marxa projectes empresarials d'èxit. La llista de guanyadors de les edicions anteriors mostra la diversitat dels projectes als quals els Creatic han donat suport, amb premis en metàl·lic i la possibilitat d'allotjar-se a la incubadora del TecnoCampus.

Els Premis Creatic els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i l’Ajuntament de Mataró amb el patrocini del Programa Bstartup del Banc Sabadell i l’empresa Servicios Industriales Reunidos, SL (SIRSA). A més, hi col•laboren la Diputació de Barcelona, el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya , ACCIÓ, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), FAGEM, la Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec, la xarxa d’inversors Banc i l’empresa Bytemaster.