El TecnoCampus inaugura el proper 25 de febrer l'espai Fab Lab

Un Fab Lab és un espai de producció d’objectes físics a escala personal o local que agrupa màquines controlades per ordinadors. És un espai de creació i de desenvolupament d’activitats vinculades a la tecnologia i a la fabricació digital (amb eines com la impresora 3D, a la imatge). També és un punt de trobada local on es reuneixen perfils diversos amb la voluntat de compartir coneixement i generar-ne de nou amb caràcter interdisciplinari.  El concepte apareix a principis dels anys 2000 al Center for Bits and Atoms (CBA), del MIT. Més informació: http://www.fabfoundation.org/fab-labs/what-is-a-fab-lab/

L’objectiu és donar l’oportunitat a tothom de conèixer les noves tecnologies de fabricació digital i provar de fabricar els seus propis projectes. Per tant, estarà obert a tothom. No obstant, donat que l’objectiu d’Xnergic és el foment de les vocacions tecnològiques, l’orientació que el TecnoCampus donarà al seu Fab Lab serà educativa, amb un especial èmfasi en els Treballs de Recerca de Batxillerat i en el professorat de tecnologia de Secundària i Batxillerat.

La inauguració de l'espai tindrà lloc el proper dimecres 25 de febrer a la tarda, de 16 a 20h (en aquesta primera fase que serà BETA, de prova). Per assistir-hi cal confirmar l'assistència enviant un correu a xnergic@tecnocampus.cat. Volem que tothom pugui venir a fabricar el seu projecte, sigui el que sigui. Serà una manera de compartir amb els altres participants quines coses es fan, quins materials s’utilitzen, i també la possibilitat de programar amb Arduino, Raspberry o altres plaques els projectes. Tindran accés al software necessari per fer els dissenys, o bé per descarregar-los de la xarxa.

En la fase BETA l’accés és lliure, només es requereix inscripció, que és gratuïta, i l’únic cost és el del material que s’utilitzi.

Què oferim:
- Infrastructura: accés a impressores 3D, talladora làser, eines per treballar l’electrònica, la fusta, etc.
- Assessorament tècnic: suport tècnic per a l’ús de les eines, així com assessorament tècnic i tecnològic per acabar de dissenyar el projecte.
- Assessorament emprenedor: com aconseguir que un projecte personal tingui una orientació “de mercat”? Com pensar que el projecte tingui en compte els seus possibles usuaris? Quina utilitat podem donar al nostre projecte? Tindria, fins i tot, sentit com a model de negoci?