El TecnoCampus inaugura la Universitat d’Estiu, amb activitats lúdiques i formació per a ciutadania i empreses

El TecnoCampus ha inaugurat avui la Universitat d’Estiu, que preveu activitats lúdiques i cursos de formació per a la ciutadania i les empreses. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat que és necessari que la Universitat d’Estiu sigui útil i respongui a necessitats reals. “La volem lligada a àmbits diversos, amb un protagonisme especial pel mar, on veiem grans oportunitats”, ha destacat.

En aquest sentit, l’alcalde ha avançat que properament es podria posar en marxa un grau universitari sobre logística i negoci marítim, que seria “pioner en el sistema universitari”. Mora ha animat les administracions i les institucions com el TecnoCampus a treballar plegats amb tota la societat per “ser-li útil, com ho va ser els anys 90 la primera universitat d’estiu que es va posar en marxa a Mataró, de la mà de l’Escola Universitària Politècnica”.

En la inauguració, que ha precedit una jornada sobre esport i dopatge, també hi ha intervingut l’exconseller Antoni Subirà, que ha fet un repàs als orígens de la crisi econòmica, que ha situat en la mala gestió del sistema en no saber aturar una “indigestió d’excés de crèdit”. Subirà també ha fet una defensa dels empresaris, pel fet que “transformen coneixement en diners”, i ha apuntat que les exportacions i una mentalitat oberta (“el nostre món és el món”, ha dit) seran claus en la sortida de la crisi.