El TecnoCampus gradua la primera promoció d’estudiants d’Infermeria i del Màster en Cronicitat i Dependència

El TecnoCampus ha celebrat avui a la tarda la graduació de la primera promoció del Grau en Infermeria, uns estudis vinculats a la Universitat Pompeu Fabra que es van començar a impartir el curs 2010-2011, coincidint amb la inauguració de la nova seu del TecnoCampus. Aquests estudis van ser un dels elements clau de la posada en marxa del nou campus universitari i parc tecnològic, ja que es va dur a terme una gran inversió en laboratoris de simulació d’infermeria on els 79 estudiants que avui s’han graduat han pogut fer la una part de les pràctiques.

L’altra part de les pràctiques, aquestes amb pacients reals, l’han fet en tot un seguit d’institucions sanitàries que avui han rebut el reconeixement per la complicitat que va permetre posar en marxa estudis universitaris de l’àmbit de la salut a Mataró i el Maresme. Han rebut aquest reconeixement la Corporació de Salut del Maresme i la Selva; la Fundació Hospital Asil de Granollers; Badalona Serveis Assistencials; el Consorci Sanitari del Maresme; l’Hospital Clínic de Barcelona; l’Hospital de Mollet; Institut Català d’Oncologia; l’Hospital Germans Trias i Pujol, i el Servei d’Atenció Primària del Barcelonès Nord i el Maresme.

L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Casals, que han destacat els valors de l’esforç i el rigor en el treball com a valors per als futurs estudiants. L’alcalde ha destacat, a més, la importància del sector sanitari, i el paper que hi juguen els professionals ajudant la gent en moments difícils, mentre que el rector s’ha referit al procés d’acostament que ha culminat en el procés d’adscripció única, pel qual tots els estudis del TecnoCampus condueixen a l’obtenció d’un títol d’aquesta universitat.

Per la seva banda, el president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, ha apuntat que la primera graduació d’estudiants d’infermeria representa una fita per a la institució. La directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, on s’imparteix el Grau en Infermeria, ha agraït la confiança de les institucions sanitàries i de la Universitat Pompeu Fabra, mentre que la padrina de la promoció, Adelaida Zabalegui, directora infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha animat els estudiants a seguir formant-se quan comencin a exercir i al llarg de la vida.

Juntament amb els estudiants del grau, avui també han rebut el seu guardó els primers nou estudiants que acaben els estudis del Màster Universitari en Cronicitat i Dependència, una formació en recerca destinada als professionals de la salut que s’imparteix amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona.