El TecnoCampus participa en la Setmana de la Ciència

En el marc de la Setmana de la Ciència, el Tecnocampus ha acollit la conferència amb el títol de “El tren del futur avui i aquí”, a càrrec de Ramon Serra, de l'e,mpresa INNOVEM, i amb la presència d'alumnes de secundària dels instituts Damià Campeny i el Pla d’en Boet.

Ramon Serra, de l'empresa INNOVEM, situada a la incubadora en el Tecnocampus, va explicar que el sistema convencional de propulsió i guiatge que utilitzen els trens actualment es pot considerar antiquat. Es necessària, segons va apuntar, una gran infraestructura de línies d'alta tensió per subministrar l’energia elèctrica que necessita el tren per desplaçar-se a altes velocitats, i a més el sistema de vies per conduir el tren és el mateix ara que fa 150 anys.  Els trens del futur, va explicar, estaran basats en un sistema d'energia per bateries elèctriques que evitaran la instal·lació de la catenària i en un sistema de guiatge i propulsió sobre un carril electromagnètic. El principal avantatge serà que el seu descarrilament serà impossible. 

La conferència es va completar amb una demostració pràctica a la plaça del Tecnocampus, on hi havia muntada una maqueta del tren sobre 15 de metres de via.