Tertúlia Turisme i gènere

L'Escola Universitària del Maresme ha acollit aquest matí la conferència sobre "Turisme i gènere" que ha impartit Sandra Canudas, consultora de viatges especialitzada en anys sabàtics, la volta al món i en l'ús dels estereotips de gènere al sector turístic. La presentació de la conferència ha anat a càrrec del professor de l'EUM Albert Blasco, qui ha destacat la importància d'aquest àmbit en el futur dels professionals del turisme.

Canudas ha incidit de manera especial en l'ús sexista de la publicitat en el sector turístic, que perjudica enormement les dones però també fomenta certs prejudicis vers el paper dels homes en el turisme. A més, ha afegit que les empreses i els departaments de RRHH segueixen estereotipant les diferents professions segons rols de gènere, i ha fet una crida als estudiants perquè no facin un ús discriminatori de la publicitat al seu futur professional.

Els estudiants també han pogut conèixer diferents passos per fomentar l'igualtat al turisme, alhora que han copsat la importància d'aquesta qüestió degut a que, com diu Canudas, "el turisme és la major indústria en creació de treball a nivell global".