Transformar les ciutats des de la bioarquitectura

Avui divendres 27 de setembre s'ha realitzat al Tecnocampus la 3ª Jornada de Bioarquitectura, dedicada a la transformació de les ciutats. La jornada ha tractat la transformació integral de les ciutats des d'una perspectiva holística, amb plantejaments aparentment tan allunyats com la psicologia, l'urbanisme o l'antropologia.

La qualitat de vida de les persones, motiu de la primera ponència (a la fotografia) és un dels elements clau a l'entorn dels quals gira la nova concepció de les ciutats des d'un punt de vista sostenible. També s'han tractat altres aspectes que hi incideixen com el paper de les administracions, i experiències concretes com el cas de l'ecobarri Las fonses-Bois Vieux de Villeneuve-Tolosane (França).

Tot i ser la darrera jornada de Bioarquitectura que organitza "La Tercera Pell" juntament amb Tecnocampus, l'acte d'avui ha marcat el punt de sortida del nou Postgrau en Bioarquitectura que s'iniciarà aquesta propera tardor. El postgrau oferirà una formació especialitzada als professionals de la construcció que vulguin reorientar-se cap a aquest sector emergent com a motor econòmic i que alhora ajuda a construir un nou entorn urbà més sostenible i sa.