Una bona gestió de la identitat digital és clau a l’hora de buscar feina

Estudiants de primer i segon curs de diversos graus de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa van participar ahir dimarts 23 de maig a la primera sessió del Programa Skills sobre com afrontar una entrevista de feina amb èxit. La sessió va anar a càrrec d’Eva Marini, coordinadora del Servei Empresa-Ocupació de Barcelona Activa, i es va centrar en com les noves tecnologies han transformat la manera com la gent busca feina.

Marini va explicar que molts perfils que busquen les empreses actualment són professions que abans no existien, ja que la tecnologia ha permès la diversificació i l’especialització en àrees. En aquest sentit, les noves tecnologies no només han impactat en el sector de les TIC sinó que actualment “l’ús de la tecnologia és una competència bàsica en la majoria de llocs de treball”. Pel que fa a Catalunya, Marini va afirmar que el mercat evoluciona més ràpid del que ho fa el món acadèmic i professional, fet que provoca que sovint empreses busquin perfils professionals que encara no existeixen.

Per altra banda, la coordinadora del Servei Empresa-Ocupació de Barcelona Activa va destacar la reputació online com un dels altres aspectes fonamentals a tenir en compte a l’hora de buscar feina: “És important saber el que diuen d’un mateix a la xarxa ja que sovint les empreses busquen els perfils de xarxes socials dels possibles candidats”. "Una bona gestió de la identitat digital a la xarxa vol dir saber utilitzar amb èxit la visibilitat, la reputació i la privacitat”, va concloure.

El proper dimarts 30 de maig es durà a terme una segona sessió a càrrec de Rosaura Alastruey sobre les xarxes socials, i especialment LinkedIn, com un aliat indispensable en la recerca de feina. El Programa Skills és una iniciativa impulsada pel Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus per fomentar que estudiants i graduats del TecnoCampus desenvolupin competències i habilitats professionals amb l’objectiu d’augmentar la seva ocupabilitat.