Una nova sessió de la JEM Session analitza el paper de les TIC en la millora de la competitivitat em

El passat divendres 18 de maig va tenir lloc a l'edifici universitari del parc TecnoCampus Mataró-Maresme una nova sessió de "JEM SESSION. Jornades EMPRÈN al Maresme", sota el títol de "TIC i producció: les claus de la competitivitat empresarial". Hi van participar  el coordinador del grau de Mecatrònica de l'EUPMT, Albert Monté; el gerent de Kriter, Pedro Gómez; l'operations manager de Tinytronic, Andreu Fernández; l'enginyer d’Aplicacions a Intrelec del Vallès, Manuel Águila; el moderador de la jornada va ser Julián Horrillo, professor titular de l’EUPMT.

Com a conclusions de la jornada, es va apuntar la importància de les persones en els projectes de digitalització de la funció de producció, que obliga a considerar la dimensió cultural i la gestió del canvi com a parts integrals del projecte. També es va indicar que cal parar atenció a les aplicacions de tecnologia al processos de negoci, ja que la tecnologia és una “commodity” però el seu ús pot establir avantatges competitius importants.

Quant a la gestió d’operacions, es va apostar per posar l’èmfasi en el control de costos, i les TIC poden ser instruments essencials per a la millora de la productivitat i la competitivitat empresarials.

Finalment, es va concloure que cal aprofitar la informació accessible a través dels processos de producció, i convertir-la en coneixement amb potencial de valor, i aquí el paper de les TIC és determinant.

Es va assenyalar que l’empresa industrial moderna ha d’integrar els seus sistemes d’informació corporatiu i de planta, permetent la gestió integral dels seus processos de negoci. Més enllà de la gestió de processos concrets, cal parlar de la gestió del coneixement corporatiu.