Xavier López defensa el model cooperatiu català

Mataró té una llarga trajectòria cooperativa i avui ha acollit al parc TecnoCampus una conferència del nou director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat, Xavier López, en el marc del cicle de conferències d'Economia i Valors que organitza l'associació valors amb el suport de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.

López ha apuntat que les cooperatives han de fer apostes per la competititivitat, per créixer i per mantenir l'esperit innovador que les caracteritza. També ha assenyalat que un dels avantatges de què gaudeixen és el compromís dels cooperativistes, la seva capacitat per adaptar-se a circumstàncies difícils (perquè també gaudeixen dels beneficis quan les coses van bé, ha puntualitzat).

Ha admès que la baixa capitalització és un dels problemes de les cooperatives, problema que s'ha agreujat amb la crisi i la dificultat per obtenir finançament. I del cantó dels punts forts, ha assenyalat la proximitat, que permet el coneixement dels projecte en el qual s'inverteix.

El debat, tenint en compte el recent nomenament de López, s'ha centrat en el paper de l'administració. Un dels assistents, cooperativista, li ha demanat que l'administració sigui àgil en els pagaments, factor essencial per a les cooperatives.