Xavier Verdaguer: "Cal emprendre en el que ens agrada per divertir-nos"

Xavier Verdaguer va ser el protagonista ahir dimarts 14 de desembre d'una nova edició dels Diàlegs entre emprenedors del TecnoCampus, unes sessions en les quals es vol donar a conèixer l'experiència de persones que han creat la seva pròpia empresa. En aquesta ocasió Iván Ramírez, de l'empresa Detrinca, amb seu al TecnoCampus Mataró-Maresme, va ser l'encarregat de presentar Verdaguer i plantejar un diàleg sobre les principals entrebancs i reptes als quals s'enfronta un emprenedor.
Verdaguer, que té ja una llarga trajectòria (va explicar que ja ha creat set empreses, la primera amb 25 anys) va assegurar que "l'emprenedor, a banda de crear el seu propi lloc de treball, que no és poca cosa en temps de crisi, s'ha de divertir amb el que fa". Va recomanar per tant triar per crear una empresa el que més ens agrada, perquè després hi dedicarem molt de temps i moltes energies.
Sobre la seva experiència al Silicon Valley, on viu des de fa uns mesos i on ha creat la seva darrera companyia (Innovalley), Verdaguer va apuntar que "el que aprens als EUA és que la relació amb els inversors és molt fluïda, que tothom és molt accessible i que tant el fracàs, que es veu com un pas previ per a tenir èxit, com el mateix èxit, són molt ben vistos". Verdaguer va explicar com va viure la crisi de les .com el 2001: "Em vaig arruinar, i si vaig tirar endavant és per l'equip; em vag adonar que és el més important en una empresa".
Finalment, Verdaguer va animar els assistents, molts d'ells emprenedors, a visitar aquesta zona de Califòrnia si tenen una idea realment original i particularment si és dels àmbits de la tecnologia aplicada a les xarxes socials, la biotecnologia o les energies renovables.