Xerrada sobre Smart Cities a l'espai Xnergic

Com cada mes, la Fundació Guifinet realitzarà, a l'espai Xnergic ( la seu del TecnoCampus, c/Tordera), el seu Guifilab, un espai de coneixement i debat sobre temes rellevants de caire tecnològic.

El Guifilab de desembre, que serà el proper dia 20 a les 19.30h, tractarà sobre Smart Cities. L'objectiu és donar a conèixer el potencial d'aquestes tecnologies sobre estàndards oberts, i proposar una idea de solució / aplicació d'SmartCity sobre Guifi.net, tant des del punt de vista de la comunitat (associacions de veïns, entitats, etc) com de les empreses integradores/ desenvolupadores que s'estan generant en aquest camp.

Per a fer-ho es comptarà amb dos ponents:

Alejandro Andreu - Enginyer

Alejandro Andreu ha realitzat el seu treball final de carrera al voltant de les xarxes sense fils de sensors i el resultat gira únicament al voltant de tecnologies lliures, entre les quals destaquen Arduino, Raspberry Pi i GNU / Linux. També ha col·laborat amb projecte Smart Citizen (smartcitizen.me), experiència que servirà també per explicar els conceptes de Smart City i el potencial de les mateixes.

Rafa Garcia - Projecte Sentilo.io

En Rafa ens presentarà el projecte Sentilo que és un projecte de programari obert finançat per l'Ajuntament de Barcelona i que consisteix en un conjunt d'eines de programari que qualsevol ciutat o comunitat pot utilitzar per a interconnectar els sensors i actuadors que vagi desplegant. Sentilo és un projecte modular i obert a la comunitat d'usuaris i empreses que el vulguin millorar, estendre i implementar.

 

Més informació a www.matarosensefils.net