Xnergic, convidat a Londres en el 5th Scientix Projects’ Networking Event

Xnergic va participar la setmana, per mitjà de la seva responsable, Aina Fernàndez, en el 5th Scientix Projects’ Networking Event. Es tracta d’una trobada d’intercanvi de projectes europeus relacionats amb promoure les vocacions tecnològiques i científiques entre els joves, el que es coneix com a STEM (Science, Technology, Engineering and Maths). L’objectiu és compartir idees, recursos i materials entre els projectes i facilitar la col·laboració entre ells. La jornada de treball era tot el divendres. Al matí es van presentar els diferents projectes i a la tarda es van organitzar sessions de treball, entre els quals es va abordar quins són els reptes dels projectes a mig termini i com fer que siguin perdurables en el temps, ja que molts d’aquests projectes, en dependre de subvencions, tenen un cicle de vida molt lligat amb la subvenció.

Xnergic era el projecte més vinculat a l’enginyeria i la tecnologia, i sobretot al moviment maker. Altres projectes presentats tenien més a veure amb l’àmbit científic, i també hi havia projectes sobre gènere i tecnologia o noves metodologies d’aprenentatge.

Scientix és un projecte europeu d’SchoolNet, una entitat pública depenent de la Unió Europea, per promoure una comunitat al voltant de l’ensenyament científic i tecnològic als països de la UE.