Xnergic presenta el seu projecte tecnològic a Galícia de la mà de la Fundación Telefónica

La Fundación Telefónica ha fet una llista del Top100 d’innovacions educatives en l’àmbit de la formació STEM (science, technology, engineering and mathematics). Han escollit les millors innovacions a nivell mundial basant-se en criteris d’escalabilitat, validesa dels fets (coses que s’hagin demostrat que funcionen), etc. I Xnergic és una de les seleccionades. En total, en l’àmbit estatal n’hi apareixen 11. La Fundación Telefónica organitza sessions a cada comunitat autònoma per presentar aquestes iniciatives.

En el cas de Galícia, la presentació es va la setmana passada a Vigo, a la seu de la Fundación Barrié (una fundació que es dedica a temes educatius, entre altres coses, ofereix beques per a estudiants de tots els cicles (també doctorats), etc. A l’acte hi va participar el subdirector general d’Educació i Innovació de la Xunta de Galicia; el director general de la Fundación Barrié, el director de Telefónica Galícia i el responsable de l’àrea educativa de la Fundación Telefónica, que és qui ha fet l’informe.

El públic era majoritàriament professorat de secundària, tot i que hi havia altra gent interessada en aquests temes. La responsable d'Xnergic, Aina Fernández, va presentar el projecte i es van obrir vies de col·laboració  amb persones i entitats de Galícia interessades a importar el model.