Install Party, festa de la tecnologia, el 3 de maig

El TecnoCampus acollirà el proper divendres 3 de maig  a partir de les 16 h. la cinquena edició de la Install Party, una activitat que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Una de les activitats principals és l’exposició i  concurs de Treballs de Recerca de batxillerat i de CGFS, que s’han realitzat en l’àmbit tecnològic aquest curs o el passat.

Hi haurà premi individual per al millor Treball de Recerca, dotat amb un val regal valorat en 200 euros, i un per al centre escolar, que consistirà en dues places per realitzar els tallers del campus d’estiu d’Xnergic.

Durant tota la tarda els assistents podran participar en alguns dels tallers, gratuïts però amb inscripció prèvia, sobre impressió 3D, drones  i videojocs. Es tracta de cercar inspiració pel futur treball de recerca dels estudiants.

 També hi haurà una zona de demostració de drons i una exposició on empreses d’àmbits com la impressió 3D, els videojocs o la robòtica, entre d’altres, presentaran els últims productes o serveis que estan marcant tendència en el sector.

Com a novetat, aquest any hi haurà un torneig d’eSports amb jocs ja llegendaris a l’Auditori del Tecnocampus, a més de la Brawl Stars des de mòbil  wifi per tot el campus.

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològics entre joves de 14 a 18 anys que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se'n pot arribar a fer. Les carreres Tecnològiques són actualment les que creen més ocupació (creixement del 6% d’ocupació el 2018)  i la demanda es tant alta que el darrer informe de l’observatori de treball de la Comissió Europea preveu que el 2020 hi hagi un dèficit de 900.000 enginyers a Europa.