ESCOLA SUPERIOR DE CIÈNCIES DE LA SALUT

L’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus (ESCST) va començar la seva trajectòria el curs 2010-2011. Com a centre adscrit a una universitat d’excel·lència, la Universitat Pompeu Fabra, l’ESCST s’ha anat consolidant en el territori com un centre universitari de referència en la formació en salut.

Actualment, a l’ESCST s’imparteixen 3 Graus i un Màster Interuniversitari. Al juny del 2014, es van graduar els primers 72 infermers i infermeres del TecnoCampus; una gran satisfacció per un equip docent implicat i que treballa per donar una formació de qualitat als seus estudiants.  El Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) amb Menció Nàutica i en modalitat semipresencial ofereix als estudiants una titulació singular única al territori català i permet a l’ESCST treballar l’activitat física i l’esport com element indispensables pel manteniment de la salut de les persones. A més, la identitat del TecnoCampus com a parc tecnològic i empresarial ens facilita incorporar competències transversals als nostres Graus vinculades a l’emprenedoria i la gestió de l’esport i la salut.
En formació postgraduada, l’ESCST ofereix als nostres titulats i també als professionals de la salut diferents Diplomes de Postgrau i el Màster Universitari en Cronicitat i Dependència. Un màster interuniversitari (UPF-UAB) que permet donar competències en recerca als infermeres, fisioterapeutes, logopedes, metges que desitgin aprofundir en el fenomen de la cronicitat des de les seves vessants clínica, social, econòmica i de cures.

L’ESCST compta amb unes instal·lacions privilegiades situades al costat del mar i dins del Parc Científic del TecnoCampus Mataró-Maresme. 

Per impartir el seus Graus, l’ESCST compta amb el Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) que té com a objectiu facilitar i promoure el desenvolupament i la formació dels estudiants i professionals de la salut, utilitzant els mètodes més innovadors d’aprenentatge. EL CSIS disposa de cinc Laboratoris de Simulació dotats amb equipament de darrera generació i dissenyats amb el màxim de realisme on s’utilitza la simulació com a metodologia indispensable per desenvolupar i adquirir competències.

Amb el compromís d’oferir una docència de qualitat, a l’ESCST es treballa en grups reduïts on l’alumnat participa activament del seu procés d’aprenentatge. Les metodologies proposades fan possible una avaluació continuada i un seguiment molt proper de l’alumnat per part del professorat. A més, cada alumne/a disposa durant tots els anys de la seva vida universitària d’un/a tutor/a que l’assessorarà en tots aquells temes que siguin del seu interès.

Tots plegats, professorat i personal d’administració i serveis, estan al servei de l’alumnat i vetllen per oferir una formació universitària d’excel·lència, potenciar la internacionalització i la mobilitat interuniversitària amb l’objectiu de capacitar-los en l’exercici de la seva professió i afavorir la seva inserció laboral. 
En l’àmbit de la recerca, l’ESCST té projectes actius a les àrees de l’envelliment, la cronicitat, l‘activitat física i la salut, les demències, el càncer i la innovació en salut i hi participa a diferents projectes multidisciplinars i grups de recerca consolidats.

El TecnoCampus Mataró-Maresme, en la seva línia de treballar per ser un vincle d’unió entre la universitat i l’empresa i com a Parc Científic i d’innovació té convenis amb les principals institucions sanitàries de l’entorn, centres d’esports i ports marítims, on l’alumnat de l’ESCST farà pràctiques i serà tutoritzat per professionals qualificats.

Som conscients de la nostra responsabilitat en formar futurs/es professionals de la salut i l’esport i amb aquesta missió treballem amb compromís i il·lusió.
Desitgem que el nostre alumnat formi part d’aquest projecte TCM.Dra. Esther Cabrera
Directora de l’Escola Superior de Ciències de la Salut