LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA

La Lliga de Debat de Secundària és una competició en la qual diversos equips d’estudiants d’edats entre 15 i 18 anys i de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra.

L’edició d’enguany va tenir lloc el passat 18 de gener amb la final universitària i la de centres de secundària. Hi van participar trenta estudiants universitaris del TecnoCampus i trenta-cinc de cinc instituts de secundària. En el primer cas els guanyadors van ser els estudiants Joan Escolà, Clàudia Faraudo i Pol Parra, mentre que en el cas de secundària, es va imposar l'equip del Freta Mataró.

La benvinguda a l'acte va anar a càrrec de la vicepresidenta del TecnoCampus, Alícia Romero, i del periodista del portal Adolescents.cat, Roger Carandell, que van destacar la importància de la comunicació en totes les professions. En la final, el tema de debat de la competició universitària va ser la immigració, i en la competició de secundària, el fracàs com a pas previ cap a l'èxit.

Les lligues de debat, concebudes com a eines per a potenciar una competència transversal com és la comunicació, tenen un fort arrelament a les universitats.

Pots veure el vídeo de la darrera edició a continuació: