Què és un MOOC?

Un MOOC és un curs obert, massiu i online, que és utilitzat com a eina de divulgació del coneixement per les principals universitats d’arreu del món. El fet d’estar disponible des d’una plataforma Internet i de ser gratuït facilita l’accés de qualsevol persona a qualsevol universitat, i aquest és el seu principal reclam, ja que democratitza el coneixement sobre un tema molt concret: duren entre 6 i 8 setmanes i es basen en vídeos i materials audiovisuals.

MOOC d’Xnergic

Duració del MOOC: 7 setmanes

El curs està impartit per Marco Antonio Rodríguez, Aina Fernández, Josep López i Gerard Grau i està pensar per al professorat i equip docent, sobre tot de l’àmbit tecnològic dels centres de primària i secundaria, inclús universitats.

Al llarg de set setmanes que dura el curs es repassen les principals eines de fabricació digital i la seva aplicació dins dels centres educatius, tot emmarcat dins del concepte FabLab.

En aquest sentit el curs és una proposta per a que els centres educatius desenvolupin e seu propi espai de fabricació digital i invitin els alumnes a ser partícips d’aquests tipus d’iniciatives tecnològiques. Es tracta d’oferir una visió tecnològica molt similar a la que s’utilitza als FabLabs, on es potencia l’aprenentatge a través de la metodologia “learning by doing” i es proposa treballar amb la tecnologia d’una manera oberta i col·laborativa.

1ª Edició: 1058 inscrits – Desembre 2016

MOOC d’Xnergic

Duració del MOOC: 7 setmanes

El curs està impartit per Marco Antonio Rodríguez i està pensat per a professors, encara que és extensible també a persones que tinguin interès en conèixer el funcionament del programa Scratch i la seva integració amb les plaques Arduino, per a dissenyar robots i videojocs.

L’Objectiu del MOOC és donar recursos pedagògics per a la programació de videojocs i el seu ús a les aules.

Scratch és el programa que centra la base general del MOOS i també Arduino, que son plaques de hardware en codi obert que permeten la creació de robots i aplicació electrònica a diferents objectes (Internet de les coses).

El MOOC es planteja per a professors de secundària per així contribuir a la innovació docent mitjançant les noves eines que puguin despertar l’interès dels jover per la tecnologia.

1ª Edició: 5399 inscrits – Març 2013

2ª Edició: 7409 inscrits – Juny 2014

3ª Edició 3500 inscrits – Abril 2015

MOOC de l’Escola de les Ciències Socials i de l’Empresa de Tecnocampus

Duració del MOOC: 7 setmanes

El curs està impartit per Marian Buil i està plantejat per a gent que tingui una idea de negoci al cap i vulgui acabar de definir-la. Durant dècades, i encara avui, tot procés emprenedor va acompanya de la necessitat de projectar el futur. El Business Plan ha estat i és l’eina que els emprenedors utilitzen per analitzar el mercat, la competència, la oportunitat o calcular les despeses i ingressos segurs.

S’aborda el repte de formular una proposta de valor innovadora gràcies a l’exercici d’empatitzar amb les necessitats del client i de l’usuari dinal a través del Mapa de l’Empatia, així com generant una visió integradora i de conjunt de tots els elements claus que formen part d’un model de negoci.

1ª Edició: 7000 inscrits – Març 2013

2ª Edició: 5000 inscrits – Març 2014

3ª Edició: 6000 inscrits – Setembre 2014

4ª Edició: 9500 inscrits – Abril 2015

5ª Edició: 3500 inscrits – Gener 2016

Accés a la plataforma Miríada X on s'allotgen els MOOCs del TecnoCampus, UPF

Accedeix