La intel·ligència artificial millora el sistema de diagnòstic del TDAH

L’empresa Braingaze, ubicada en el TecnoCampus, llança un software innovador que agilitza la recollida d’informació dels símptomes del pacient i proveeix més objectivitat en el seu diagnòstic.

Braingaze va néixer l’any 2013, quan els fundadors Hans Supèr i Laszlo Bax varen començar a investigar el que van batejar com “vergència cognitiva”: la predicció dels petits moviments dels ulls com a marcador pel processament visual cognitiu.

Gràcies a aquest mètode i a la seva llarga experiència, l’empresa ha desenvolupat sistemes de diagnòstic molt més objectius i ràpids com Bgaze Clinic, un sistema que mesura el moviment dels ulls del pacient i identifica un marcador que permeti diagnosticar el TDAH, i també el BGaze Light, aquest facilita el recorregut de la informació i símptomes de part dels cercles pròxims del pacient i també proveeix objectivitat a l’hora de fer un diagnòstic.

Amb la intenció de continuar avançant, Braingaze està treballant en oferir teràpies per millorar els símptomes d’aquest trastorn per mitjà d'un tractament digital utilitzant tasques computeritzades controlades amb la mirada. Per altra banda, també ha començat a obrir-se camí en el diagnòstic d’altres trastorns com l’Alzheimer i l’autisme. L’objectiu de l’empresa es convertir-se en líders mundials de noves tecnologies en el sector de la salut mental.

Llegeix la notícia sencera a La Vanguardia.