La 1a Jornada d'Emprenedoria Universitària del TecnoCampus, punt de trobada d’universitats catalanes

La primera Jornada d'Emprenedoria Universitària, que organitza el TecnoCampus amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha reunit avui diverses universitats catalanes i projectes dels seus estudiants, que han participat en tallers, han compartit experiències i han participat en un concurs de curta durada del seu projecte emprenedor. Aquests projectes han estat Fly me to the Moon, Thumblock i WecoApp (TecnoCampus), ChupaChip (UdG), BeDebate (UOC), Halwor (UB). 'Fly me to the moon', del estudiants Marc Gaixas i Sergi Jiménez, de la Doble titulació en AdE i Màrqueting i Comunitats, ha estat el guanyador de les sessions de mentoratge per accelerar el seu projecte.

Durant tot el matí, els estudiants que han assistit a la jornada han rebut consells sobre com fer una bona presentació d'un projecte a possibles inversions, o sobre els elements clau en un nou negoci. Xavier Verdaguer, d'Imagine (a la imatge), ha destacat la cohesió de l'equip i les ganes com a motors d'èxit. I ha coincidit amb el director general de Catalunya Emprèn, Pere Condom, que Barcelona i tota la seva àrea d'influència figuren entre les principals regions del món per emprendre. Verdaguer ha afegit que "hi ha molts inversors, el que falten són projectes".

Durant la jornada, s'ha insistit en el fet que emprendre és una experiències excel·lent d'aprenentatge, molt útil en l'etapa universitària. En aquest sentit, Màrian Buil, professora de l'Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa i responsable de l’àrea acadèmica d’emprenedoria universitària, organitzador de la Jornada, ha destacat que "al TecnoCampus es tracta l'emprenedoria com una competència transversal en tots els estudis de grau vehiculat a través de l’assignatura Itinerari emprenedor i els propers anys hi continuarem apostant innovant en les activitats que el componen".