Acord amb el Port de Mataró per aprofundir en formació, pràctiques i recerca

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín, i l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, han signat el conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar un reforç mutu de les activitats d’ambdues institucions que contribueixi a l’estratègia de desenvolupament del model territorial de Mataró.

Des de la perspectiva del Port, l’objectiu d’aquesta col·laboració és arribar a esdevenir un port esportiu líder en la seva estratègia i gestió, gràcies a   la innovació i polítiques sostenibles d’economia blava.

El TecnoCampus, per la seva part, vol comptar amb el suport del Port per continuar desenvolupant una formació innovadora, professionalitzadora, vinculada a la realitat social i territorial, i que impulsi la recerca, la transferència de coneixement i l’emprenedoria en un àmbit on ha esta pioner amb la posada en marxa del Grau en Logística i Negocis Marítims o el Màster universitari en Logística, Cadena de Subministraments i Negocis Marítims.

Amb aquest objecte està prevista la realització d’estudis de diagnosi i estratègia així com “estudis pilot”, l’organització de jornades, conferències o seminaris per la difusió i l’intercanvi de coneixement o la promoció i realització de publicacions acadèmiques i d’interès per al sector. Pel que fa als espais, totes dues entitats podran fer ús recíproc dels seus equipaments per dur a terme activitats pròpies i es treballarà per poder-ne crear de nous per a usos docents d’interès mutu.

Pel que fa als aspectes formatius, el conveni inclou la realització de programes de formació professional reglada i no reglada, cursos d’especialització i/o formació permanent, treballs de Fi de Grau o de Màster d’interès pel Port, així com la realització de pràctiques dels estudiants del TecnoCampus dins els àmbits del conveni.

El marc de col·laboració també estableix programes per empènyer, assessorar i donar suport a emprenedors i emprenedores que vulguin crear negocis vinculats a l’economia blava.