L’Ajuntament, el TecnoCampus i Junts per l’Esport s'uneixen per fomentar la pràctica esportiva entre els estudiants

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha presidit avui al Saló de Sessions de l’Ajuntament la presentació de l’Associació de Clubs Junts per l’Esport de Mataró. Durant l’acte s’ha signat el conveni de col·laboració per a la promoció de l’esport entre l’Ajuntament, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i els sis clubs esportius que formen part de l’associació. L'associació vol promoure vies de cooperació conjuntes i beneficioses per al municipi en l’àmbit de l’esport, i està oberta a l’ingrés d’altres clubs. El president n’és Joan Gros, president del Centre Natació Mataró.

El conveni l’han signat l’alcalde, David Bote; la presidenta de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Dolors Guillen; i els presidents dels següent clubs esportius: Centre Natació Mataró, Joan Gros; Centre Atlètic Laietània, Carmel Comeron; Iluro Hoquei Mataró, Jaume Aceña; Club Joventut Handbol Mataró, Josep M. Lizan; Club Hoquei Mataró, Josep Fontdeglòria; i Club Esportiu Futsal Mataró, David Rivera.

L’objecte del conveni és desenvolupar col·laboracions en activitats relacionades amb l’esport i la formació.

Pel que fa a la pràctica de l’esport, l’acord ofereix als prop de 3.000 estudiants del TecnoCampus els serveis dels clubs esportius que formen part de l’associació i que es materialitzarà en un abonament anual amb el qual els estudiants podran accedir a les instal·lacions dels clubs associats i a les instal·lacions esportives municipals, tindran ofertes d’activitats dirigides i la possibilitat de participar en les diferents lligues esportives universitàries que s’organitzaran conjuntament amb els clubs.

Quant a la formació, el conveni promou la cooperació en programes acadèmics de formació i la capacitació d’estudiants possibilitant la realització de pràctiques per part dels estudiants en els clubs. El TecnoCampus, a més, ajudarà els estudiants d'alt rendiment, per tal que puguin compatibilitzar estudis i esport professional.

Després de la signatura al Saló de Sessions, s'ha fet la presentació de l'acord a la comunitat universitària amb un acte a la plaça del TecnoCampus. Un centenar d’estudiants, alguns dels quals han assistit  a l'acte, ja han demanat l’abonament i 12 equips s’han inscrit en una de les lligues, la de Futbol 7.