Una app que uneix la compra virtual amb la botiga guanya el premi Reimagine Textile a la millor start-up

Sheekr és la guanyadora del premi a la millor start-up de la primera edició dels premis Reimagine Textile, lliurats avui a la tarda en un acte al TecnoCampus. En paraules d’un dels seus promotors, Xavier Martí, l’objectiu d’aquesta empresa emergent és “virtualitzar el procés d’anar de compres junts” i captar dades que indiquen el que la gent vol comprar. L’app que està dissenyant l’empresa tindrà geoposicionades més de 1.000 botigues a tot l’Estat, amb accés a més de 10.000 productes, que contenen informació com el preu o les fotografies. Aquesta app estarà disponible aquest estiu per a iOs, i el setembre ho estarà per a Android.

En la categoria de millor idea, el projecte guanyador d’aquesta primera edició dels premis Reimagine Textile va ser per Cocoro, un projecte que impulsa la cooperativa Femmefleur. Cocoro és una línia de sostenidors de lactància sostenible, amb teixit absorbent i ergonòmic, que evita l’ús de discs absorbents i incorpora tecnologia tèxtil mitjançant la segregació de substàncies microencapsulades per oferir una protecció del pit.

Els guanyadors obtenen, a banda d’un premi econòmic (5.000 euros per a la millor start-up, i 3.000 euros per a la millor idea), bonificacions a la ubicació a la incubadora Reimagine Textile del TecnoCampus, orientació tecnològica per part d’Eurecat, accés 100% bonificat a un programa de mentors i la quota gratuïta d’un any com a soci d’Asegema.

En l’acte celebrat ahir, es van lliurar segons premis i mencions tant per a la categoria de millor idea com a la de start-up. Són els següents:
• Categoria millor idea: segon premi (Sensorial Processing Tex). menció especial (Udesign):
• Categoria millor start-up: segon premi (Uttopy); menció especial (Yumehub);

El Tecnocampus i l’Ajuntament de Mataró, juntament amb el centre tecnològic Eurecat i l’associació Asegema, han convocat aquest any la primera edició dels Premis Reimagine Textile, adreçats a emprenedors i empreses de recent creació amb idees de negoci relacionades amb la tecnologia i la innovació en el tèxtil. En la iniciativa també hi col·laboren la Diputació de Barcelona, ACCIÓ, AEI Tèxtils , Escola de Disseny LCI, Escola universitària Elisava , Moda 22, i Materfad. 

El lliurament de premis l'han presidit l'alcalde, David Bote, i la presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, que han destacat la importància del sector tèxtil per a Mataró. Miquel Rey, director de negoci a Eurecat, i Paulí Aluart, president d'Asegema, han remarcat també el potencial innovador que tenen les empreses tèxtils.