La Biblioteca s’integra dins del Sistema Compartit del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya

La Biblioteca-CRAI del TecnoCampus forma part del Sistema Compartit del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), que funciona amb el programa Sierra de l’empresa Innovative Interfaces, que reuneix serveis acadèmics, científics, de transferència i bibliotecaris de les universitats catalanes. El TecnoCampus es converteix en el primer centre universitari que forma part d’aquest nou sistema de gestió de les biblioteques després d’haver participat en una prova pilot per a la posada en marxa del nou funcionament.

El principal avantatge d’aquest nou tipus de gestió és disposar d’un catàleg propi dins el CCUC. En aquest sentit, es pot consultar la disponibilitat dels recursos existents a través de la pàgina web del Tecnocampus i a través de l’eCampus. També es pot consultar aquí. Actualment s’està treballant en una segona fase que permetria gestionar les peticions d’articles i documents d’universitats de fora de Catalunya amb el programa GTBib, que s’utilitza a la majoria de biblioteques universitàries de l’Estat.

De cara als estudiants del TecnoCampus, la integració en aquest nou sistema els permetrà tramitar amb més rapidesa les peticions de préstec de documents a altres biblioteques, a més d'haver-se augmentat la freqüència del servei de missatgeria. A més, la incorporació del TecnoCampus al sistema compartit permet millorar la visibilitat del centre universitari dins de l’engranatge de biblioteques universitàries catalanes.

La consulta del catàleg del Tecnocampus és el primer pas per a la recerca bibliogràfica. Si un document no està disponible, cal buscar-lo en el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), aleshores es pot demanar per préstec consorciat, l’anomenat PUC, a través de la pestanya “Demanar-lo per préstec consorciat”. A través de l'apartat “El meu compte”, cada usuari pot gestionar les reserves i les renovacions de documents.