La Comissió Europea finançarà dos projectes de recerca del TecnoCampus

La Comissió Europea en el marc del progrma ERASMUS+, finançarà dos projectes de recerca en els quals participa l’Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, de la mà del grup de recerca consolidat d’Atenció a la Cronicitat i la Innovació en Salut (GRACIS).

El primer dels projectes, pel qual el TecnoCampus rebrà 248.000 euros, és el primer d'aquest tipus coordinat a nivell europeu pel TecnoCampus. Aborda el desenvolupament de materials audiovisuals d'accés obert, relacionats amb procediments i tècniques d’ infermeria en un entorn de simulació. I-BOX, que és com s’anomena el projecte, planteja afrontar els reptes de la formació i innovació en salut mitjançant l’aprenentatge virtual i potenciant el e-learning amb una visió integral i internacional de la formació en infermeria. Té una durada de 36 mesos, hi participen, a més del TecnoCampus, les universitats de Maribor (Eslovènia), UMIT (Àustria), Turku (Finlàndia) i  Sechenov (Rússia),  i està liderat a Espanya per les professores Esther Cabrera i Carolina Chabrera. Contempla, a més, la mobilitat d’estudiants i professors dels cinc països. 

El segon projecte, liderat per un equip de investigadors del Waterford Institute of Technology d’Irlanda, inclou la participació de centres universitaris d’Eslovènia i Alemanya, a més del TecnoCampus, que el lidera a nivell espanyol de la mà de les  professores Carme Rosell i Ester Mateo. L’objectiu principal del projecte és el desenvolupament d’una aplicació informàtica i de material que permeti avaluar l’estrès i la salut mental dels estudiants d’infermeria dels paisos europeus. Està dotat amb 297.000€.