La dansa, protagonista del "Documental de mes" de març

El proper 13 de març a les 19h es projecta a la sala d’actes del Cafè de Mar el documental Bobbi Jene. La sorprenent història de la prestigiosa ballarina Bobbi Jene Smith, que pren la decisió d’iniciar el seu camí en solitari com a artista, deixant enrere la seva vida tal com la coneixia.

La directora danesa Elvira Lind explora les profunditats d’una artista que no ha sentit mai por de mostrar la seva vulnerabilitat i que, a la vegada, es manté forta i independent davant dels reptes que es planteja. Una pel·lícula que va guanyar tres premis a l’última edició del Tribeca Film Festival, entre ells, el de Millor Documental, i que s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes.

Bobbi Jene Smith és una ballarina americana de renom que ha crescut com a professional a Israel, dins de la companyia de dansa Batsheva, que lidera el carismàtic coreògraf Ohad Naharin, creador del mètode “Gaga”. Després de 10 anys d’èxit i fama, la prestigiosa ballarina pren la difícil decisió de tornar als Estats Units, per iniciar així una nova fase de la seva carrera professional i treballar de forma independent.

Amb 30 anys i bojament enamorada de l’Or, un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar el dilema d’abandonar la zona de confort i acceptar les inevitables conseqüències que comporta l’ambició. I tot amb l’objectiu de lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai. El nou entorn de la ciutat de Nova York, lluny d’aturar-la, farà aflorar en ella tota la seva creativitat, i s’imposarà a l’escena de la metròpoli amb una peça intensa, catàrtica i violenta que posarà a prova el seu propi llindar del dolor i la seva resistència emocional.

Com ja és habitual, després de la projecció tindrà lloc un debat sobre el film. En aquesta ocasió seran tres dones que formem part de la direcció del col.lectiu Dans Invitro: Cristina Castellà, mestra d'educació infantil especialitzada en psicomotricitat i creadora del projecte Dansa per a Nadons; Patricia Mas, creadora i directora independent d'espectacles i formadora a projectes com Bellànima, Tots Dansen, Mou-te i Belluga't; i Bàrbara Martín, ballarina i creadora del cicle 29 és dansa, formadora al projecte educatiu Tots Dansen i titulada en Regidoria Teatral. 

El Documental del Mes és una iniciativa impulsada per la productora Clack i DocsBarcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i el TecnoCampus per fomentar el cinema documental en l’àmbit local.