El Dia Mundial de la Televisió planteja els grans reptes del sector en un acte presentat pel periodista Roger de Gràcia

La televisió segueix reproduint els estereotips de gènere presents a la societat? Les noves plataformes de distribució de continguts garanteixen una més gran pluralitat de continguts? Més enllà d’esdevenir youtuber, quins altres perfils professionals requerirà el mercat en un futur proper?

Són tres de les preguntes que, el proper dimecres 21 de novembre a partir de les 10 del matí, es farà el Dia Mundial de la Televisió a Mataró, que per cinquè any consecutiu organitza el TecnoCampus junt amb la productora audiovisual Clack, i que enguany tindrà precisament un format de magazine televisiu: el presentarà el periodista Roger de Gràcia, responsable de l’espai Estat de Gràcia cada tarda a Catalunya Ràdio, i comptarà amb música en directe de la banda Yellow Street Corner.
Durant les dues hores de programa seran dalt de l’escenari de l’Auditori del Centre de Congressos analistes, crítics i professors universitaris com Marta Roqueta, periodista especialitzada en gènere, Alejandra Palés, Alejandra Palés, crítica de sèries de televisió a Serielizados.com i redactora de Mèdia al diari Ara; Anna Tarragó, professora del Grau en Mitjans Audiovisuals del TecnoCampus; Sergi Vicente, periodista i director de betevé; i Jaume Ripoll, cofundador de Filmin.

Un rànquing amb les millors propostes de ficció i de no ficció
De nou, durant el Dia Mundial de la Televisió es desvetllarà la tria del jurat del certamen en relació a les millors propostes televisives del curs 2017-2018. En aquesta ocasió, com en l’anterior edició, s’establiran dos rànquings: un per les millors propostes de ficció i una segona classificació que farà referència als programes de no ficció. També es repassaran les propostes més vistes, com és habitual, en una lògica estrictament quantitativa.
Aquest rànquing l’elabora un comitè d’expertes provinent de diferents universitats catalanes convocat expressament per a l’ocasió. El composen Núria García, del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mariona Visa, professora de la Universitat de Lleida; Carme Basté, professora de la Facultat de Blanquerna de la Universitat Ramon Llull; i la pròpia Anna Tarragó, professora del TecnoCampus i de la Universitat de Barcelona. 

Una diada impulsada el 1996 per l’ONU
El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada el 1996 per l’Assemblea de les Nacions Unides que se celebra el 21 de novembre de cada any, amb un especial arrelament a diversos països sud-americans com Mèxic, Perú, Xile, Paraguai, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Equador, Bolívia i Veneçuela.
La informació completa del Dia Mundial de la Televisió, així com l'enllaç d'inscripció per assistir-hi com a públic, estan disponibles al web diamundialdelatv.com.