El nou parc urbà de salut del TecnoCampus s’obre al públic

El TecnoCampus ha posat avui posa en funcionament un parc urbà de salut, que consta d'un circuit de wellness i un circuit esportiu, situat just al davant de l'edifici del parc, al passeig marítim. Pel que fa al circuit de wellness, consta de set aparells de treball cardiorespiratori, mobilitat de les extremitats superiors, treball de força del tronc superior i inferior, i de flexibilitat. El circuit esportiu consta també de set aparells, en aquest cas per treballar la força, l'equilibri o la flexibilitat. La inversió total en la instal·lació ha estat de 17.000 € euros.

L’acte ha consistit en una visita a les instal·lacions, i en una presentació dels equipaments de què a partir d’ara podran gaudir els usuaris. La presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, ha destacat la feina feta pels responsables dels projecte Campus Saludable, i ha apuntat que “el parc és una mostra més de la voluntat del TecnoCampus d’acostar-se a la ciutat”. L’alcalde, David Bote, ha apuntat que “l’aposta per la salut és estratègica, i es plasma en iniciatives com aquest parc urbà de salut”.

Posteriorment, s’han dut a terme activitats obertes a tota la ciutadania: activitats de dinamització dels aparells, de Chi Kung , d'estiraments i de running. Hi ha participat una cinquantena de persones.

La posada en marxa d’aquest equipament respon per una banda a la voluntat d’engegar iniciatives que, vinculades a l’activitat habitual del TecnoCampus, connectin l’equipament amb la ciutat. En aquest cas, el TecnoCampus imparteix estudis de l’àmbit de la salut, i té com a projecte transversal el “Campus saludable”, que vol incentivar els hàbits saludables entre tota la comunitat d’estudiants, empresaris i visitants.

El parc es defineix com un gimnàs a l'aire lliure en un entorn natural, obert per a tothom (de totes edats i nivells de condició física) 365 dies a l'any les 24 hores al dia. Els circuits d'activitat física per a la salut són una proposta per a una millora del nivell d'activitat física, amb reducció del sedentarisme, i del benestar social.