El professor Eloi Aymerich es doctora en Comunicació amb una tesi sobre resistència mediàtica

El professor del Grau en Mitjans Audiovisuals del Tecnocampus Eloi Aymerich s'ha doctorat amb una tesi sobre resistència mediàtica en el programa de doctorat en comunicació de la Universitat Ramon Llull, després de la lectura feta el dilluns 18 de novembre.
La tesi doctoral porta per títol "Cultura, organització i resistència mediàtica. Elements per definir un tercer sector plural de la cultura a partir de quatre casos de la música popular catalana (2003-2018)" i els seus dos codirectors són el periodista Albert Sáez i el catedràtic de ciències polítiques Joan Subirats. La defensa davant del tribunal va tenir lloc a l'Institut de Recerca en Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. El tribunal estava format per Jordi Busquet, sociòleg de la cultura i professor dels estudis de comunicació (URL), Nicolás Barbieri, professor de ciències polítiques i polítiques culturals (UAB) i Amanda Rueda, Mâitre de Conference en Arts i Comunicació de la Universitat Le Mirail - Toulouse 2.

Aymerich va rebre la qualificació d'excel·lent, amb una defensa de com, en un marc digital, postmodern i de profunda desintermediació i desinstitucionalització, la cultura i la comunicació més activista estan reelaborant noves fòrmules d'organització per a poder continuar desenvolupant el seu rol contrahegemònic, comunitari, discursiu o de vocació de servei públic amb la resistència mediàtica com a centre d'acció. El tribunal va destacar el valor d'una recerca transversal, profundament interdisciplinar, un marc teòric vigorós i la conjunció de noves línies d'investigació que acosten la cultura cap a definicions més pròximes a la comunicació social i també a una definició exhaustiva d'un espai de la comunicació i la cultura entre l'estat i el mercat industrial.