El Tecnocampus és nou membre d'Allseen Alliance, un consorci per desenvolupar l'Internet de les Coses

La Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme és membre de la Allseen Alliance des de fa uns dies. Es una consorci sense ànim de lucre per la promoció i habilitació de la adopció de manera global de productes, sistemes i serveis que permetin desenvolupar un entorn d’internet de les coses (Internet of Everything) basat en una plataforma de desenvolupament oberta, i universal entorn a un ecosistema englobat en un consorci amb una molt àmplia representació de companyies de sectors molt diversos i transversals per la adopció i la innovació en l’entorn IoE tant a nivell domèstic com industrial.

El concepte de Internet of Everything es basa en la idea de que els dispositius, els objectes i els sistemes poden ser interconnectats de una manera simple, transparent, per tal de poder compartir de forma fàcil informació entre ells. Per tal de aconseguir un alt nivell d’interoperabilitat, per aplicacions en escenarios reals, que abarquin diversos entorns i empreses, el consorci permet resoldre nous reptes a nivell de consumidor i empresarial.

La plataforma AllSeen Alliance es basa inicialment en el projecte Open Source  AllJoyn™. Els productes, aplicacions i serveis creats per AllJoyn poden intercomunicar-se a través de diferents capes de transport (WiFI, PLC, Ethernet) sense preocupació del fabricant o del sistema operatiu, i sense necessitat de accessos a internet.

El consorci compta amb la participació deles empreses més importants del sector a nivell global (haier, LG, Microsfot, Panasonic, Qualcomm, Sharp, Silicon Image, Technicolor, TP_link que conformem els Premium membres del consorci, però té altres dues categories els community membres, i els sponsored membres, per els centres de recerca i universitaris, on s’engloba la participació del TecnoCAmpus, juntment actualment amb Beijing University of Posts and telecomunications, Cable Labs, Hoschule Bonn-Rhein Sieg, Open Hab i Politecnico di Milano. TecnoCampus es el primer centre de l’estat Espanyol que participa com a Sponsored Membre del consorci, en supera el procés de aprovació del consorci de forma satisfactòria

La participació de TecnoCampus en el projecte permetrà que el NetLab col·labori en projectes del seu àmbit de coneixement (Internet de les Coses, Comunicacions sense fils, Comunicacions per la Xarxa Electrica, Xarxes de Sensors sense fil). Per altre banda, des del la Escola Superior Politècnica es treballarà en diferents projectes del consorci com a part de la Assignatura Optativa de Administració de Xarxes Escalables, del Grau en Enginyeria Informàtica, per apropar els alumnes a projectes amb necessitats reals dels consumidors, i en col·laboració amb el sector empresarial membre del consorci.