El TecnoCampus i Kilometro Rosso signen un acord per reforçar la projecció internacional dels dos parcs tecnològics

El TecnoCampus ha signat un acord amb el parc científic i tecnològic Kilometro Rosso, un dels districtes d’innovació més destacats d’Europa ubicat a Bergamo (Itàlia). La finalitat de l’acord és establir sinergies per col·laborar en diferents projectes i promoure la internacionalització d’ambdues entitats.

A la signatura del conveni, que va tenir lloc el dimarts 8 de maig, van assistir-hi el director de Kilometro Rosso, Salvatore Majorana, i el director de Vendes i de Màrqueting, Roberto Marelli. En representació del TecnoCampus, van ser-hi presents la directora de l’Àrea d’Empresa i Emprenedoria, Emma Feriche, i la responsable dels Serveis de creixement empresarial, Yolanda Fernández.

Els principals objectius d’aquesta col·laboració són facilitar, a través del programa d’internacionalització Go Global del TecnoCampus, l’accés d’empreses dels parcs a nous mercats en altres països, establir nous contactes i sinergies a nivell internacional, detectar noves oportunitats comercials i treballar en noves línies de negoci i d’inversió. En aquest sentit, es vol potenciar la projecció internacional i la transferència de coneixement entre les empreses allotjades i les temàtiques d’especialització d’ambdós parcs tecnològics, i també la creació d’una xarxa internacional d’incubació de projectes.

És per això que l’acord contempla, entre d’altres aspectes, que companyies allotjades a TecnoCampus o a Kilometro Rosso puguin visitar les instal·lacions dels dos parcs i accedir als equipaments i serveis amb la voluntat d’estimular, per exemple, la transferència de coneixement i la innovació oberta.

Ambdues entitats van coincidir a assenyalar la importància d’aquest acord com la via més adequada per a la consecució d’interessos comuns, ja que es tracta d’un acord en línia amb les perspectives d’internacionalització dels dos parcs científics i tecnològics, i amb els objectius de la Unió Europea de facilitar el moviment de persones, companyies, capital i serveis.