El TecnoCampus rep el QdeFesta de la Generalitat per la TecnoFarra

El divendres 7 de juny l’Agència de Salut Pública de Catalunya va atorgar el distintiu “QdeFesta” al Tecnocampus, que gestiona tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, per la seva festa universitària, la Tecnofarra.

El grup motor per sumar la festa universitària a la xarxa Q de Festa! ha estat format pel Tecnocampus, la Sub-Direcció General de Drogodependències, Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

El distintiu de qualitat “Qdefesta!” inicialment atorgat a locals, festes majors i festivals de música, va iniciar l’any passat una línia de treball per implementar-se també a les festes universitàries. En aquest sentit, la Tecnofarra del Tecnocampus de Mataró és la segona festa universitària que rep aquest segell, després que l’any passat s’atorgués a la Universitat Autònoma de Barcelona per les seva festa major.

En l’acte de lliurament de la distinció, al qual van assistir unes 50 persones, hi van intervenir Esther Cabrera, directora de l’ Escola Superior de Ciències de la Salut del TecnoCampus, Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Elizabet Ruiz, regidora de Salut Pública de L’Ajuntament de Mataró i el Ramon Tió, estudiant fundador i portaveu de la Comissió cultural i de festes (AsEst). També hi van acudir professionals de l’escola universitària així com estudiants de la comissions cultural i de festes, d’igualtat i de campus saludable i entitats que hi col·laboren com Àmbit Prevenció.

El Q de festa és un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública que reconeix  els  espais d’oci que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat, per tal de disminuir els riscos associats al consum de substàncies, com ara les intoxicacions o l’accidentalitat vial.

En la darrera Tecnofarra celebrada el passat maig ja es van incorporar els serveis Qdefesta!, com ara preservatius, alcoholímetres, disponibilitat d’aliments, begudes sense alcohol, aigua fresca... Així com també es va realitzar una formació de 2 hores en dispensació responsable d’alcohol als estudiants de la comissió de cultura i de campus saludable, una formació en bones pràctiques i una altra de prevenció de violències sexistes.

La implementació del Q de festa! al Tecnocampus dóna continuïtat i amplia el treball que des del curs 2016-2017 la Sub-direcció de Drogodependències du a terme al Tecnocampus, en el marc del projecte Campus Saludable, que fomenta els hàbits saludables en la comunitat universitària. Amb la col·laboració de la Fundació Àmbit Prevenció i a través d’un curs de 25 hores (1 crèdit RAC) es capaciten estudiants com a agents de salut que duen a terme activitats de sensibilització a la comunitat universitària.

L’entrega del segell suposa una fita en el treball conjunt per a la millora de la qualitat de les festes universitàries en matèria de salut i prevenció del consum de drogues.