Enamorar els candidats en el procés de selecció, una de les claus de la metodologia ”agile recruiting”

Prop de quaranta representants de departaments de Recursos Humans van assistir ahir al matí al seminari sobre agile recruiting, una de les tendències en reclutament de talent. La formació la va organitzar el Servei de Carreres Professionals del TecnoCampus i hi van assistir-hi empreses de la província de Barcelona que col·laboren amb el TecnoCampus. La sessió va anar a càrrec de Francesc Porta i Imma Uclés, directors associats de la consultoria Grupo Humannova, que van remarcar que les persones i les relacions han d’estar per sobre els processos: “No només has de reclutar els millors candidats, sinó fidelitzar-los abans que s’incorporin a l’empresa”.

Uclés va introduir el concepte d’inbound recruiting com una manera d’atraure i contactar amb els candidats més adequats per a la companyia. Es tracta d’una tècnica que permet rebre candidats qualificats de manera contínua, independentment de si hi ha ofertes o no en aquell moment. En aquest sentit, Uclés va apuntar que les xarxes socials poden ser “un gran aliat per millorar les experiències dels candidats durant tot el procés”.

Pel que fa a la metodologia d’agile recruiting, Francesc Porta va explicar que consisteix a “treballar de manera col·laborativa durant to el procés per implementar millores continues que permetin ser més productius i àgils”. Per aconseguir-ho, és clau disposar d’un equip multidisciplinar, definir unes metes clares, establir una estratègia global i de mètriques, i aprofitar la tecnologia. “Un dels primers passos per implementar una estratègia agile recruiting és aconseguir transformar les descripcions dels llocs de treball en propostes de valor”, va afegir. Francesc va destacar que en un món cap cop més canviant, els departaments de recursos humans tenen la oportunitat de ser els líders d’una transformació cultural: “Es necessiten líders transformadors, una cultura innovadora, processos i estructures d’innovació en xarxa i gestió del talent en xarxa”.

La directora del Departament de Serveis Campus, Luz Fernández, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents, a qui va recordar el compromís del TecnoCampus per apropar els universitaris amb el món empresarial, a través d’iniciatives específiques, com el programa Skills, el Fòrum del Talent o el Servei d’orientació laboral, entre d’altres. Per altra banda, també va mencionar que recentment s’ha incorporat a l’aplicació mòbil per als estudiants, TecnoCampus Estudiants, una nova funcionalitat que els permet accedir directament a la bora d’ofertes de pràctiques i laborals.