L’estudiant Miquel Giménez guanya el premi al Millor Projecte Empresarial del VI Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell

L’estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica del TecnoCampus Miquel Giménez, ha guanyat el primer premi al Millor Projecte Empresarial al “Cafè d’Aventura: VI Fòrum d’Emprenedoria a Sabadell”. Ha rebut aquest reconeixement per “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes, que funciona amb l’empremta dactilar. L’acte d’entrega dels premis, impulsats per l’Ajuntament de Sabadell, va tenir lloc el passat 24 de maig al Centre d’Empreses Industrials Can Roquet.

El premi consta de 1.500 euros, la possibilitat d’accedir a un espai d’incubació al Centre de Negocis Nodus Barberà i a assessorament personalitzat. “Els diners els destinaré al segon prototip, sobretot pel que fa al procés productiu i al desenvolupament de l’aplicació mòbil”, explica Giménez. "Thumblock" va néixer just fa un any des del TecnoCampus en el marc del programa Yuzz, ara anomenat Explorer, que va guanyar Giménez. En aquest sentit, l'estudiant va tenir la oportunitat de viatjar a Silicon Valley i aprendre del millor ecosistema en emprenedoria, innovació i tecnologia: “Al tornar dels Estats Units ja tenia el procés de validació dels clients, el model de negoci, el pla de màrqueting, l’estudi economicofinancer i el primer prototip”. Durant els últims mesos, el projecte de Giménez ha rebut altres reconeixements, com els premis Creatic del TecnoCampus en categoria a la Millor Idea Empresarial o els Premis UPF Emprèn de la Universitat Pompeu Fabra en la modalitat idea.

Per a Giménez, la propera fita és acabar el segon prototip que està en fase de desenvolupament: “Com treballo en un escenari d’incertesa força elevada, prefereixo marcar-me accions més a curt termini fins a arribar a l’objectiu final, que és llançar el producte al mercat amb les màximes garanties d’èxit”.