L’estudiant Miquel Giménez guanya els Premis Enginyers BCN amb un cadenat intel·ligent per a motocicletes

L’estudiant Miquel Giménez, que cursa la Simulteneïtat en Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica a l’Escola Superior Politècnica, ha guanyat els premis Enginyers BCN amb el projecte “Thumblock”, un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes que funciona amb empremta dactilar. El premi, que es va entregar el passat divendres 28 de juny, està dotat de 1.000 euros i l’atorga el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Actualment Barcelona és la ciutat europea on es produeixen més robatoris de bicicletes, és per això que un producte com a aquest és potent no només des d'un punt de vista tècnic, sinó que també té en compte l’impacte econòmic i mediambiental. En aquest sentit, es pretén dissenyar també un model de negoci associat al producte que sigui escalable i que apliqui les tecnologies derivades de la quarta revolució industrial o Indústria 4.0.

El professor Julian Horrillo, coordinador dels graus en Enginyeria Industrial i tutor del projecte, apunta que el Treball Final de Grau s’emmarca dins de l’activitat del Grup de Recerca en Energies Renovables, Sostenibilitat, Eficiència Energètica i Innovació Tecnològica Industrial (GRESIT), especialment la vinculada a la fabricació intel·ligent i la innovació industrial. “És un projecte amb un potencial real de mercat molt important que no només compleix amb la part tècnica, sinó que incorpora un pla de negoci complet”, afegeix.

L’objectiu dels Premis Enginyers BCN, que enguany arriben a la 18a edició, és distingir els millors projectes en tots els àmbits de l’enginyeria industrial i, alhora, fomentar els valors indispensables per a l'excel·lència d'un projecte, com ara la qualitat, la innovació, la sostenibilitat i l'adequació a la normativa.