Un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn amb un projecte sobre tecnologia biomètrica

Thumblock”, el primer cadenat per a motocicletes que funciona amb l’empremta dactilar, ha guanyat en la modalitat Idea la desena edició dels premis UPF Emprèn a la Iniciativa i a la Capacitat Empresarial, convocats pel Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra. L’autor del projecte és Miquel Giménez, estudiant de la Simultaneïtat d’Enginyeria Mecànica i Electrònica Industrial i Automàtica, que va desenvolupar el projecte en un programa d’emprenedoria impulsat des del TecnoCampus.

Giménez va recollir el premi, un xec de 10.000 euros per finançar el projecte, en un acte celebrat ahir al campus de la Ciutadella de la UPF. L’acte el van presidir Jaume Casals, rector de la UPF; Núria Basi, presidenta del Consell Social de la Universitat, i Sònia Mulero, directora adjunta de la Fundació Banc Sabadell, entitat que col·labora amb la modalitat Idea.

El projecte “Thumblock”, del qual s’ha creat un primer prototip, consisteix en un cadenat biomètric intel·ligent per a motocicletes, que funciona amb l’empremta dactilar perquè sigui més còmode i segur per a l’usuari. L’altre projecte finalista de la modalitat Idea ha estat C.O.R.E, liderat per John Enrique Correa, estudiant del Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació del TecnoCampus. Correa ha dissenyat una eina mecànico-robòtica que ofereix més seguretat en les tasques de neutralització de mines antipersones i de descontaminació d’explosius en àrees afectades per conflictes bèl·lics.

A partir d’ara, l’objectiu d’ambdós estudiants és seguir treballant en la viabilitat dels seus respectius projectes per treure’ls al mercat. “Emprendre és un procés que s’ha de fer sense pressa i amb astúcia”, assenyala Correa. En el cas de Giménez, la seva idea és acabar de perfilar el tema de les telecomunicacions mitjançant l’ús de l’Internet of Things. “Al ser un producte de seguretat per a motos, he de llançar-lo al mercat quan tingui les màximes garanties que el cadenat funciona al cent per cent”, conclou.

Aquest és el tercer any consecutiu que un estudiant del TecnoCampus guanya el premi UPF Emprèn. En l’edició 2017 d’UPF Emprèn han participat un total de 29 propostes (sis més que en l’edició anterior), sumant les dues modalitats, cadascuna de les quals ha comptat amb un jurat diferent, format per persones de reconegut prestigi acadèmic, social, empresarial. Des del 2008, aquests guardons busquen incentivar la cultura emprenedora entre els joves estudiants, graduats i postgraduats de la UPF i de centres del Grup UPF, així com reforçar la relació entre la innovació universitària i el teixit productiu.