Estudiants, graduats i professors d’audiovisuals impulsen el primer llargmetratge del TecnoCampus

Themesis és el nom del projecte impulsat per set estudiants d’últim curs del Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior Politècnica i es tracta del primer llargmetratge produït al TecnoCampus, i que compta amb la col·laboració d’estudiants, graduats i professors d’audiovisuals. El propòsit del projecte és obrir un espai de reflexió a partir de situacions injustes que freqüentment passen desapercebudes.

El projecte, que es troba en fase de preproducció i que el proper mes d’agost començarà la de gravació, ha nascut com a Treball Final de Grau dels estudiants Cristian Beteta, Guillem Betriu, Lara Purcalla, Ernest Rosselló, Jose Luís Montero, David Bertomeu i Arnau Yzern, i, que ha culminat amb la realització del teaser. A partir d’aquí, s’ha apostat per continuar treballant en el projecte amb la finalitat de produir el primer llargmetratge del TecnoCampus on hi participin diferents membres de la comunitat universitària. “Volíem que fos un projecte del TecnoCampus perquè és innovador i mai s’ha fet en el centre, i també és una manera de mostrar a futurs estudiants que aquest és un centre universitari viu amb projectes interessants”, explica Cristian Beteta, estudiant d’últim curs i un dels principals impulsors de la iniciativa.

“Els principals reptes del projecte són aconseguir que les imatges siguin el més fidels possibles al treballat en el procés d’escriptura i aconseguir un producte de qualitat que pugui tenir recorregut tant en festivals com en plataformes online”, explica Cristian Beteta. Daniel Jiménez, graduat en Audiovisuals al TecnoCampus, col·labora en el projecte des de l’àmbit del disseny de so i considera que el llargmetratge és una gran oportunitat perquè els estudiants puguin apropar-se a l’autèntic món laboral. “És una ocasió excepcional per a la institució perquè permet visualitzar el talent i la capacitat dels estudiants del grau, i això acaba beneficiant l’alumnat, ja que millora la posició de la universitat en termes qualitatius”, afegeix.

El professor Rafael Suárez, que va ser inicialment tutor del Treball Final de Grau, ha decidit implicar-se en la producció de la pel·lícula en el camp de la direcció de fotografia. Des del punt de vista acadèmic, Suárez considera que és fonamental tenir persones experimentades en un set de rodatge ja que permet als estudiants adquirir els coneixements d’una manera més acurada: “Els estudiants poden aprendre més enllà de les competències pròpies del grau i millorar la seva inserció laboral a la indústria gràcies a l’experiència adquirida”. “Aquesta aposta generarà un retorn al TecnoCampus pel que fa a reconeixement de marca”, conclou.

Themesis és un film que no compta amb recursos propis, sinó que es finançarà amb aportacions fetes a través d’una campanya de crowdfunding que començarà el mes de maig a través de la plataforma Verkami. A més, el projecte ha estat seleccionat per participar a les jornades de “Crowdfunding en Viu” que se celebrarà el 17, 18 i 19 de maig al Saló del Cinema i les Sèries de Barcelona.