Més de 300 estudiants participen a la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores”

El TecnoCampus va celebrar el dimecres 8 de febrer la sessió “Difusió de joves experiències emprenedores", a la qual hi van assistir més de 300 estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius. L’objectiu d’aquesta activitat, que s’emmarca dins del programa de Tallers Linnk del TecnoCampus, és apropar la cultura emprenedora a les escoles i als instituts. Per fer-ho, els alumnes van conèixer les vivències de joves emprenedors, estudiants i  exestudiants del TecnoCampus, que van explicar com han convertit la seva idea de negoci en una realitat.

En aquesta edició, hi ha participat Carlos Martínez, amb Interneate; Sandra Vives, amb Solvers; Sergi Pla, amb DirCom Marketing; i Gala Moreno, amb Gala Barcelona. Carlos Martínez va donar algunes recomanacions per disminuir les probabilitats de fracàs a l’hora de crear una empresa, entre les quals destaquen professionalitzar o digitalitzar un sector de la teva vida, en lloc de pensar només a innovar, o començar per centrar-se en nínxols de mercat més petis. “Mai agafo ningú a la meva empresa que no sigui un ‘friki’ en la seva àrea”, va remarcar Martínez sobre la importància de comptar amb un bon equip de treball. Marta Vives, una de les altres participants i graduada en Mitjans Audiovisuals pel TecnoCampus, va explicar com ha combinat aquests últims anys la seva vida acadèmica amb la laboral. Sergi Pla, per la seva banda, va descriure la seva experiència en el món de l’emprenedoria com actual estudiant del Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals. Des de fa uns mesos, treballa a l’empresa DirCom Marketing, creada per estudiants de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa. Pla va afirmar que per tenir èxit és fonamental tenir passió per el que fas i no tenir por a compartir les idees. “L’èxit o el fracàs d’una idea depèn en el 95% de l’equip”, va afegir Pla.

La sessió va ser dinàmica i participativa, els assistents van poder formular preguntes als joves emprenedores després de les xerrades. En l’edició d’enguany, hi han participat estudiants de l’Escola Pia Santa Anna, l’Institut Lluís Companys, l’IES Satorras, l’Institut Thos i Codina, l’Escola Freta, Taller Ginebró i l’Institut Els Tres Turons.