Estudiants de videojocs desenvoluparan un joc des de la seu de PlayStation Talents Games Camp d'Hospitalet

Els estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs Xavier Lleonart, Sergio Linedes, Kevin Garcia i Alison Gonzàlez formen un dels quinze equips seleccionats per participar al programa PlayStation Talents Games Camp 2019, un espai obert de creació de videojocs fundat per Sony España. Hi participaran des de la seu d’Hospitalet de Llobregat, on l’equip disposarà d’un espai de treball i assessorament gratuïts, i rebran suport en matèria de comunicació i màrqueting per promocionar el títol i publicar-lo a PlayStation®4.

L’equip han escollit pel videojoc Wukong, un joc de plataformes i acció en 3D que gira al voltant de Wukong, el rei mico, que té la missió de recuperar uns antics pergamins. Alison González considera que és una gran oportunitat per desenvolupar un projecte amb el suport d’una gran empresa com PlayStation i recomana a tots els estudiants que vulguin introduir-se al món del desenvolupament indie a participar en futures edicions.

De fet, Wukung és un joc que va néixer dins de l’assignatura Proyectes de Desenvolupament del Grau en Disseny i Producció de Videojocs i que el 2017 va quedar finalista dins de categoria de joc universitari al festival Fun&Serious. El setembre del 2018 van començar un període de preproducció des de la preincubadora del TecnoCampus, un programa gratuït de localització i acompanyament d’emprenedoria universitària, on van establir les bases de disseny, programació i art, i van validar un prototip. A partir d’aquí, van començar a treballar la producció i van decidir inscriure’s al PlayStation Talents Games Camp. “Hem aprofitat tot el que hem après durant el grau i el feedback de professors i jugadors per convertir el joc en un projecte més ambiciós, però mantenint l’essència de l’original”, conclou González.