Una gestió més viva i sostenible de l’espai públic centra la tercera edició de la “hackthon” del TecnoCampus

El TecnoCampus acull del 8 al 10 de febrer la Som Hackathon, una iniciativa impulsada conjuntament amb l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat. Hi participaran universitaris, i estudiants de batxillerat i cicles formatius, que durant tres dies desenvoluparan propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics d'una gestió més viva i sostenible de l’espai públic, un espai que és de tots i del que som responsables i en gaudim col·lectivament. En són exemples places, carrers, camins, platges, mobiliari urbà, i edificis públics, i les activitats que s’hi duen a terme.

Per treballar els reptes, no s’entendrà l’espai públic només com un lloc purament físic, sinó com un espai viu on crear comunitat. És per això que l’objectiu és construir alternatives que facilitin el desenvolupament de la vida social, amb una mirada sostenible i amb una visió a llarg termini. L’edició comptarà amb l’entrega de dos premis, un per a equips universitaris, dotat en 2.000 euros a distribuir entre els integrants de l’equip i accés directe al programa de preincubació de TecnoCampus; i un per a equips de secundària, dotat en 1.000 euros i també a distribuir entre els integrants de l’equip.

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic. En aquesta edició, creix el nombre d’empreses i entitats que donen suport a la iniciativa i hi participen com a col·laboradors Antai Venture Builder, Bytemaster, Everis, Abacus cooperativa, Lliure TIC, Coopdevs, femProcomuns, freeknowledgeinstitute, Som Energia i Som Connexió, que veuen aquesta iniciativa com una ocasió per fomentar la tecnologia entre els més joves i estar connectats al talent universitari. En aquest sentit, el projecte és una oportunitat tant per als universitaris, que poden fer visible el seu talent, com per a les mateixes empreses, que poden captar nous perfils professionals i identificar talent.

La Som Hackathon és una activitat que s’emmarca dins del campus emprenedor del TecnoCampus, un dels tres pilars del model educatiu. És per això que durant el cap de setmana els equips comptaran amb el suport d’un equip de mentors, tant de l’àmbit acadèmic com professional.