El Grau en Logística i Negocis Marítims, present en la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics

El professor José Miguel Aliaga (segon en la fotografia començant per l'esquerra) va participar en representació del Grau en Logística i Negocis Marítims del TecnoCampus en el desena edició de la MedaWeek, la Setmana Mediterrània de Líders Econòmics. La cimera d’enguany es va celebrar del 30 de novembre al 2 de desembre a Barcelona i se centrava en l’atur juvenil i el drama dels refugiats

El professor Aliaga va participar a la presentació “Elements for Designing Effective Economic Zones: Bridging the gap between practice and research”. Aquesta conferència es va dur a terme en un dels fòrums més destacats de la cimera, on van assistir-hi representants d’organitzacions intergovernamentals, com per exemple membres de la Conferència de les Nacions Univdes sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD). Durant la ponència, el professor Aliaga va posar en relleu les interconnexions més rellevants entre les Zones Econòmiques Especials, els acords comercials regionals i les cadenes globals de valor, i com aquests tres elements estan configurant l’actual procés de globalització. A més, Aliaga també va parlar sobre la necessitat d’impulsar un projecte sistemàtic d’investigació acadèmica sobre les més de 4.300 Zones Econòmiques Especials que existeixen actualment.

Durant la cimera també es van tractar altres aspectes econòmics i empresarials que poden influir a l’acostament de totes les ribes del mar Mediterrani. Les zones franques, el turisme i l’economia social també van protagonitzar alguns dels fòrums que es van celebrar en la MedaWeek. La Setmana Mediterrània de Líders Econòmics és una cita anual organitzada per l’Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani (ASCAME), la Cambra de Comerç de Barcelona, la Unió per el Mediterrani (UpM) i l’Institut Europeu per al Mediterrani (IEMed).