El Grau en Mitjans Audiovisuals participa en el Festival Fine Art d’Igualada

Per a tercer any consecutiu, el Grau en Mitjans Audiovisuals participa en la vuitena edició de FineArt Igualada, el festival de fotografia que se celebra del 21 de febrer al 15 de març. L’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus s’hi presenta amb  una selecció de nou projectes d’estudiants realitzats durant el curs 2018-2019.

Enguany, la mostra inclou una sèrie de fotografies al voltant de la temàtica del gènere realitzades dins de l’assignatura optativa de quart curs Fotografia Documental, impartida pels professors Cristòfol Casanovas i Joan Safont. Concretament  s’hi presenten els treballs El género; término en construcción, de Yolanda Ramos; El gènere poètic de Paloma Martínez; No la censures, de Víctor Rodríguez; Gènere: només homes i dones?” de Pau Vázquez; Desmuntant figures, de Queralt Muns; Estereotips enganxats a nosaltres, de Arnau Mas;  i Els tòpics, de Raimon Trepat.

També s’hi exposen dos treballs de final de grau: un d’ells, Resiliencia, d’Anna Ferro, està relacionat amb la crisi dels refugiats a Grècia; l’altre, Artivisme fotogràfic: la representació femenina en els mitjans publicitaris, realitzat per Malena de Juan, presenta una crítica sobre el estereotips en la representació de la dona en la fotografia de moda.

La coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, Maddalena Fedele, afirma que col·laborar en iniciatives com FineArt Igualada és la millora manera d’apropar els estudiants al món audiovisual, i sobretot de reconèixer-los les seves qualitats com a creadors. En aquest sentit, la participació a FineArt és una oportunitat tant per als universitaris, que poden fer visible el seu talent, com per al TecnoCampus, que pot posar en relleu la qualitat dels estudis i el talent dels estudiants, i alhora enfortir la relació del grau amb el territori.

La mostra compta amb més de 50 exposicions repartides en diferents espais de la ciutat, així com visites guiades, taules rodones, xerrades o tallers per a petits i grans: tota una sèrie d’activitats al voltant de la fotografia que es podran gaudir durant 21 dies.

Llegeix l'article de La Vanguardia "La fotografía documental, una lupa a realidades humanas".