El Grau en Mitjans Audiovisuals col·labora un altre any en el MINIPUT, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats

La 23a edició del MINIPUT, la mostra sobre televisió de qualitat i nous formats televisius, ha obert el període d’inscripcions, que es poden fer de manera gratuïta a través d’aquest formulari. La mostra tornarà a celebrar-se al Teatre del CCCB el dissabte 25 de novembre, en una jornada maratoniana de 10.00h a 21.00h. El Grau en Mitjans Audiovisuals de l’Escola Superior de Politècnica col·labora per tercer any consecutiu en l’organització d’aquesta trobada que pretén reunir professionals, estudiants, professors, investigadors i interessats en el món de la televisió.

El MINIPUT consta d’unes sessions de projeccions i debats amb els responsables de programes de la televisió més innovadors, provadors, educatius i amb vocació de servei públic de l’any. La coordinadora del Grau en Mitjans Audiovisuals, María Soliña Barreiro, moderarà un debat i presentarà el documental MyEscape, una documental d’origen alemany que avalua el viatge que els refugiats d’Afganistan, Síria i Erítrea van haver d’assumir quan la situació en els seus països es va tornar insostenible. 

El MINIPUT està organitzant conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra, Televisió de Catalunya, betevé, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Ramon Llull, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el TecnoCampus. Compta, també, amb el suport de la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili i Catalunya Film Festivals.

Què es podrà veure al MINIPUT?
En el MINIPUT d’aquest any podràs veure com les càmeres dels mòbils es converteixen en les protagonistes en documentals de conscienciació social sobre el problema dels refugiats (MyEscape) i com les càmeres de vídeo-vigilància poder reconstruir actes terroristes (Death in the terminal); com la participació ciutadana a través de les noves tecnologies és capaç d’unir països sencers per afrontar una necessitat (One Million Birdhouses); com l’actualitat es pot convertir en un joc de preguntes satíric (The Quiz Show) o reconstruir la història des de punts de vista sorprenents (NSU German History X; Chuck Norris Vs. Communism). També hi haurà lloc per a una sessió especial que intentarà abordar com es reconstrueix una televisió autonòmica al segle XXI, en concret, l’antic Canal 9 (València), i una altra que es planteja com reinventar el documental d’investigació des del docu-drama.

Si estàs interessat a participar-hi, pots descarregar-te el programa aquí. Vull assistir-hi!