El grup de recerca GRI-AFIRS, present al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport

La professora Noemí Serra i Guillem Palau, ambdós membres del grup de recerca GRI-AFIRS de l’Escola Superior de Ciències de la Salut van participar al X Congrés Iberoamericà d’Economia de l’Esport, celebrat els dies 12, 13 i 14 de juny a Barcelona. Es tracta d’una trobada anual que organitza la Sociedad Española de Economía del Deporte (SEED) per a acadèmics i professionals de l’esport que treballen en l’àmbit de la gestió i l’economia de l’esport.

Per una banda, Noemí Serra va moderar una sessió sobre tecnologia i esport el 13 de juny i per l’altra, Guillem Palau va presentar el 14 de juny una comunicació sobre els resultats d’un estudi realitzat al Laboratori LARS del TecnoCampus que analitza la fiabilitat del pulsòmetre Polar V800 per mesurar l’alçada de vol.

L’estudi el va liderar el professor Manuel Vicente Garnacho, amb la col·laboració del professor Moisès Vila i de dinou alumnes del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, que van participar com a subjectes de l’estudi. En aquest sentit, els estudiants havien de realitzar tres salts, amb trenta segons de descans entre cada salt, i ho havien de repetir al cap d’una setmana en les mateixes condicions. El principal resultat de l’estudi és que el pulsòmetre Polar V800 es pot considerar un aparell per mesurar amb un alt grau de fiabilitat l’estimació de l’alçada de vol en el salt amb contramoviment. En aquest sentit, el pulsòmetre podria convertir-se en una eina molt útil per avaluar el rendiment durant les sessions d’entrenament i quantificar el nivell de fatiga mecànica induïda per diferents estímuls d’exercici.